Welkom op de site van Schoneveld Zorgadvies! Schoneveld Zorgadvies bestaat al 2,5 jaar, en de persoon achter Schoneveld Zorgadvies, Marike Schoneveld-Vliek, ik dus, bestaat al bijna 42 jaar. Ik heb in mijn leven meegewerkt aan verschillende websites, en desondanks had ik koudwatervrees om aan die van mezelf te beginnen. Want ja: wie ben je dan, wat doe je dan, en waarom dan? Kortom deze site is het resultaat van een kleine identiteitscrisis, en ik denk dat ik er nog niet uit ben. Een beetje misschien.

Je kunt op deze site lezen, welke studies ik deed, welke rollen ik vervulde, waarvoor je bij mij terecht kunt, welke werkwoorden mij typeren én met wie ik graag samenwerk. En dat alles komt voort uit wie ik ben. En wie is dat dan… Ik durf het bijna niet op te schrijven omdat ik enige bindingsangst heb. Zelfs aan mijzelf. Wat als ik vandaag zeg dat ik dít ben, en ik daar morgen totaal anders over denk? Ik heb uiteindelijk bedacht dat dat niet zo heel erg is, dan moet ik alleen een keer een andere site laten bouwen. Dus daar komt hij dan:

ik ben een verbinder en een bouwer

Een verbinder en een bouwer dus. Met een drive om samen met anderen te bouwen aan de wereld van morgen. Nu loop ik het risico dat mensen die dit lezen waarmee ik in een ver(der) verleden samenwerkte, denken, nou nou, zo ken ik Marike helemaal niet. Dus laat ik deze mensen geruststellen: DAT KLOPT! Het zat er altijd al in, maar het kwam er lang niet (helemaal) uit. Dus ook al ben ik er vermoedelijk nog niet, ik ben al 100 stappen verder in het worden wie ik écht ben, en nog belangrijker wat ik daarmee voor een ander kan zijn, en ik durf het nu zelfs op mijn eigen website te schrijven.

Nu vraag je je misschien af, en waarom dan alleen voor de zorg? Eerlijk gezegd heb ik mezelf dat ook afgevraagd. En dan heb je allemaal rationele argumenten (netwerk, kennis, ervaring), maar eigenlijk zit daar voor mij de kern niet. Ik heb als diabetespatiënt, als dochter van een zieke moeder en zus van een zieke broer al jong kennisgemaakt met de zorg. Ik vind het mooi dat ik mijn ervaringen met de zorg, die ik heel eerlijk gezegd liever niet gehad had, kan omzetten in iets moois, in iets positiefs. Ik heb deze omstandigheden niet gekozen, maar ik kan er wel voor kiezen om er iets positiefs mee te doen. En ik heb door deze ervaringen een groot hart voor patiënten én zorgverleners, en als ik werk vanuit mijn hart ontstaat er gedrevenheid.
 
Beste lezer, dankjewel dat je deze blog helemaal uitlas, en je mee hebt laten nemen in het verhaal achter de site, achter Schoneveld Zorgadvies, en achter Marike. Wees welkom op mijn website! En voel je vrij, om als je daar behoefte toe voelt, contact op te nemen voor een kennismaking. Wil je meer weten over wat ik doe, bijvoorbeeld rond netwerken, lees dan zeker ook mijn andere blogs, die meer de inhoud induiken. Tot ziens!

PS O ja vergeten, ik ben óók een schrijver 😉